fbpx

Binadores

El desherbat mecànic dels cultius entre files com són el cas del panís / gira-sol / soja entre d’altres, amb binadores és un mètode utilitzat per controlar les males herbes als camps sense la necessitat d’utilitzar herbicides químics. Aquest mètode implica l’ús d’una eina anomenada binadora, que és un implement agrícola que s’arrossega darrere d’un tractor.

La binadora està equipada amb una sèrie de pues / relles / rodes estrellades que s’ajusten al marc de plantació del cultiu entre files. A mesura que el cultivador interlínies es va arrossegant a través del camp, els cultivadors eliminen les males herbes, mentre que les rodes estrellades o bé els paral·lelograms protegeixen el cultiu com és el cas del blat de moro per així, evitar danyar-lo.

El desherbatge mecànic amb binadores ofereix diversos avantatges en comparació amb els mètodes de control de males herbes químics. En primer lloc, és una opció més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, ja que no s’utilitzen productes químics tòxics. A més, pot reduir els costos de producció i millorar la qualitat del cultiu herbaci, ja que les males herbes no competeixen amb el cultiu per nutrients i aigua.

En resum, el desherbatge mecànic dels cultius amb binadores és una opció viable per controlar les males herbes de forma sostenible i econòmica.

Search