fbpx

SEGUÉS, MAQUINÀRIA AGRÍCOLA CATALANA

Des de la seva fundació fa més de 35 anys a Sant Ramon a la província de Lleida, MAQUINÀRIA AGRÍCOLA SEGUÉS ha tingut clar l’objectiu a assolir i la manera d’assolir-lo. Així des dels seus inicis amb els primers agrupadors de bales i les primeres adobadores de 10.000 kg, Maquinària Agrícola Segués ha anat traçant una línia molt definida, qualsevol màquina o eina Segués s’ha de caracteritzar per una altíssima qualitat en fabricació i disseny, i ha de ser capaç de proporcionar el màxim rendiment a la feina de l’usuari. Maquinària Agrícola Segués evoluciona constantment i així ho demostra la seva història. Des d’uns començaments en el món del manteniment agropecuari i la producció d’adobadores i cultivadors fixes adequats a les exigències d’un mercat concentrat a Sant Ramon i a la Segarra, a la creació de noves eines de treball del sòl com ara els xíssels, els super-cultivadors Agromak 5F, les grades ràpides amb discs independents Discmax, enfocades totes elles tant al mercat més proper de la Segarra i Catalunya com a mercats més allunyats tant dins la península ibèrica com fora d’aquesta, essent present en nombrosos països d’Europa i Amèrica. Si hi ha un producte que identifica la marca Segués, aquest són les adobadores. Des de la primeria, Maquinària Agrícola Segués ha destinat importants esforços al disseny i a la millora continua tant de les adobadores arrossegades de doble disc com de les adobadores penjades tant pendulars con de doble disc. La “nissaga” d’adobadores Segués comença amb les exitoses RA-10 amb un disseny pràcticament sense variacions en aquests anys i competitiu com el primer dia, segueix amb adobadores arrossegades de menor capacitat RA-6 i RA-8 on Segués incorpora més capacitats i sistemes electrònics de distribució pioners en aquest sector i que asseguren distribucions precises de l’adob.

El mercat de la maquinària agrícola

El mercat de la maquinària agrícola cada cop es fa més dinàmic i competitiu, i conscient d’això, Segués també. Amb les adobadores arrossegades de cinta i doble disc, Segués cobreix un segment del mercat de les adobadores, però l’objectiu es oferir productes capaços de cobrir tots els segments del mercat. Amb aquest ànim, crea l’abonadora RAP amb distribució pendular i caiguda lliure. La nova abonadora pendular gaudeix de molt bona acceptació i això anima Segués a introduir-se amb aquest mateix sistema pendular al segment de les adobadores penjades creant la línia EP, adobadores suspeses pendulars amb tremuja de fibra que ràpidament gaudeixen d’una molt bona acceptació. En aquest punt, queda encara un segment molt important per treballar, el món del conreu de la vinya i Segués llença tota una línia de productes per a aquest segment. Les adobadores arrossegades amb cinta i diferents sistemes de distribució RAVID, els cultivadors de vinya CH, les grades ràpides per a la vinya Discmax VID, els remolcs escampadors de fems per a la vinya V i REV, els aclotadors, etc… Com que el mercat no s’atura, Segués tampoc i fa passos endavant augmentant la gamma de productes per a la fertilització del sòl. Introduint la nova sèrie d’adobadores RA-TM, començant amb l’abonadora RA-TM10 amb significatives millores respecte a les RA com ara la llança amb suspensió, tendals automàtics, xassís redissenyat… I completa la gamma amb les adobadores RA-TM 15, 20 i 25 on a les millores introduïdes amb la RA-TM10, afegeix un sistema de rodatge amb boogie, doble eix, eix direccional, distribució electrònica de sèrie… També crea tota una línia d’adobadores penjades de doble disc, tant per a la vinya, amb les adobadores suspeses SPA de 500 a 1.200 litres de capacitat, com per a cereal, amb les adobadores penjades SPI i SDI de 1.500 a 3.000 litres i que a més a més incorporen sofisticats sistemes electrònics tant de pesatge com de distribució.

Creació, innovació i adaptació

Darrerament, davant les nombroses demandes dels clients, i l’experiència acumulada amb les adobadores suspeses de doble disc, Segués ha creat la nova abonadora de doble disc i caiguda lliure RAD amb dos models disponibles de 6.000 i 8.000 kg de capacitat, distribució exacte i precisa a la vegada que fàcil de graduar i fer servir. Els darrers anys han estat anys de dificultats per a tothom i Maquinària Agrícola Segués, seguint la seva línia d’evolució continua, ha sabut adaptar-se a les exigències del mercat i oferir el que aquest demandava, creant noves línies de producte, la gama de productes per al sector del servei públic. Així Segués ha esdevingut importador d’importants marques internacionals com ara les americanes Land Pride, o Trynex (que inclou els escampadors de sal i sorra elèctrics SnowEx i els raspalls acoblables a carretons i tractors SweepEx), l’austríaca Hatzenbichler amb els rascles entrecavadors ecològics, les italianes Maschio i Gaspardo, etc… Alhora que ha incorporat a la producció nous productes encarats a aquest sector com són les fulles anivelladores polidozer, els escampadors de sal i sorra adaptables i les màquines per a la neteja de platges Runner, Magnum i Resort. Per aconseguir aquest desenvolupament i millora constants ha comptat des dels seus inicis amb els proveïdors de primera línia, i sobretot, amb un equip humà preparat i compromès amb els valors, idees i objectius de l’empresa.
Search